اقامت در ایتالیا


اقامت در ایتالیا

برای اطلاعات کامل در زمینه اخذ ویزای ایتالیا ، اقامت در ایتالیا ، شرایط اقامت در ایتالیا و روش های گرفتن اقامت در کشور ایتالیا و خدمات شرکت کاریناپرواز در این زمینه این مقاله را تا انتها مطاعه کنید .

پاسپورت ایتالیایی اقامت در ایتالیا

روش های اقامت ایتالیا برای خارجیان

اخذ اقامت از طریق تحصیل

اقامت در ایتالیا از طریق تحصیل

 تحصیل در تمام دانشگاه های دولتی ایتالیا برای دانشجویان خارجی در تمامی رشته ها و مقاطع رایگان است. و اکثر دانشجویان خارجی سالیانه از کمک هزینه 5000 یورویی برخوردار میشوند.

روش های دیگر اخذ اقامت از جمله اقامت کاری، سرمایه گذاری و تمکن مالی فرآیند های پیچیده تر و پرهزینه ای دارند و میتوان گفت راه نسبتا ساده، شروع اقامت با ثبت نام در یک دانشگاه ایتالیا و اخذ اقامت تحصیلی میباشد. قابل به ذکر است که در حین تحصیل با داشتن قرارداد کاری یا ثبت شرکت میتوان اقامت تحصیلی را به اقامت کاری تبدیل کرد.

اخذ اقامت از طریق ازدواج

اگر مرد یا زن خارجی با یک تبعه ی ایتالیایی ازدواج کند و باهم در ایتالیا زندگی کنند، بعد از 3 سال اقامت و تابعیت ایتالیا را کسب کرده و بعد از این مدت میتواند برای درخواست پاسپورت ایتالیایی اقدام نماید.

اخذ اقامت از طریق سرمایه گذاری

با این نوع از اقامت، متقاضی و خانواده اش بدون نیاز به کار میتوانند برای مدت نامحدود در ایتالیا اقامت داشته باشند و لازمه ی آن، سرمایه گذاری بین 500 هزار تا 2 میلیون یورو به شرح زیر میباشد:

  • مبلغ 2/000/000 یورو سرمایه گذاری در اوراق قرضه دولت ایتالیا به مدت 2 سال
  • مبلغ 1/000/000 یورو سرمایه گذاری در شرکت های خصوصی و یا دولتی ایتالیا به مدت 2 سال
  • مبلغ 1/000/000 یورو کمک نقدی بلاعوض در شرکت ها و انجمن های مردمی فعال در زمینه میراث فرهنگی، آموزش، مهاجرت، فرهنگ و منافع عمومی
  • مبلغ 500/000 یورو سرمایه گذاری در راه اندازی کسب و کارهای جدید و استارتاپ

اخذ اقامت از طریق کار

امکان اقامت کاری ایتالیا برای متخصصین و افراد با درجه ی علمی و تخصصی بالا از طریق داشتن دعوتنامه کاری و پیشنهاد کاری وجود دارد. این در حالی است که کارفرما میباست در ابتدا برای جذب نیروی خود به مدت 3 ماه در ایتالیا و سپس 3 ماه در کل اتحادیه اروپا آگهی استخدام بدهد. در صورتی که طی این 6 ماه هیچ داوطلبی نباشد و درخواست شما به عنوان متقاضی در سایت کاریابی ایتالیا از قبل ثبت شده باشد، از طریق کارفرما برای متقاضی دعوتنامه صادر میشود و متقاضی با دریافت ویزای تایپ D از سفارت ایتالیا در تهران میتواند به ایتالیا سفر کند و اقامت موقت قابل تمدید دریافت نماید. مدت اقامت بستگی به مدت قرارداد با کارفرما دارد.

اخذ اقامت از طریق اثبات تمکن مالی در ایران

این نوع اقامت برای متقاضیانی مناسب است که در خارج از ایتالیا، منبع درآمد ثابت و مستمر دارند مثل درآمد ماهیانه از طریق سود سهام، سود سپرده، اجاره هرنوع ملک، درآمد قطعی شرکت، کارخانه، مغازه و موارد مشابه.

میبایست حداقل درآمد کسب شده خالص سالانه و سال جاری و نیز 5 سال آینده برای متقاضی اصلی معادل 32000 یورو، همسر 6500 یورو و هریک از فرزندان زیر 18 سال 1600 یورو باشد. به این صورت که درآمد سالانه یک مرد یا زن مجرد 32000 یورو، زن و شوهر 38500 یورو، خانواده سه نفری 40100 یورو، خانواده چهار نفری 41700 یورو، خانواده پنج نفری 43300 یورو باید باشد.

اخذ اقامت از طریق کارآفرینی و یا ثبت شرکت

در این روش ابتدا برای متقاضی مجوز کار و فعالیت در ایتالیا به همراه کد مالیاتی مربوطه صادر میشود. سپس متقاضی با داشتن این مدارک و با توجه به تجربه، توانایی مالی و شغلی خود میتواند کسب و کار جدید راه اندازی و یا شرکت جدیدی ثبت نماید.

اخذ اقامت ایتالیا از طریق تحصیل، ازدواج، کار و پناهندگی در حوزه کاری شرکت کارینا پرواز قرار نمیگیرد و مطالب ذکر شده صرفا جهت اطلاع رسانی در زمینه های مختلف میباشد.

دو روش اخذ اقامت از طریق اثبات تمکن مالی و کارآفرینی در حوزه ی فعالیت های این شرکت میباشد.

مدت زمان لازم برای اخذ اقامت ایتالیا

اقامت در کشور ایتالیا

زمان لازم برای اخذ اقامت تمکن مالی و کارآفرینی به دو قسمت قبل از سفر به ایتالیا (a) و بعد از سفر به ایتالیا (b) تقسیم میشود:

قبل از سفر به ایتالیا:

پس از عقد قرارداد و دریافت مدارک کامل متقاضی، 3-4 ماه طول میکشد تا گروه کارینا پرواز مدارک و مجوزهای لازم برای سفر متقاضی را از دولت ایتالیا دریافت نمایند تا متقاضی با دریافت ویزا از سفارت ایتالیا در ایران وارد این کشور شود. بعد از سفر متقاضی به ایتالیا طی 2 هفته پرونده تکمیل شده و تقاضای اقامت تحویل اداره مربوطه داده میشود.

بعد از سفر به ایتالیا:

حداکثر تا 15 روز پس از ورود متقاضی به ایتالیا، تقاضای اقامت ثبت میشود و برگه قانونی به نام " ریچووتا " برای متقاضی و هرکدام از اعضای خانواده صادر میشود که با صدور این برگه، اقامت قانونی در ایتالیا شروع میشود و بلافاصله یک تاریخ برای انگشت نگاری تعیین میگردد. حدودا یک ماه بعد از انگشت نگاری اولین کارت اقامت صادر میگردد.

مدت زمان انگشت نگاری و صدور کارت در ماه های مختلف سال و نیز شهرهای مختلف ایتالیا متفاوت است و از 1-4 ماه متغیر میباشد. تمدید کارت اقامت در سال های بعدی هم از 3-5 ماه زمان میبرد.

شروع اقامت از روز درخواست و تشکیل پرونده حساب میشود، و نه از روز دریافت کارت. و جالب اینکه تاریخ صدور و شروع اعتبار کارت هم دقیقا از روز درخواست میباشد. این رویه برای کارت های سال های بعد هم صادق است.

        مدارک لازم تقاضای اقامت برای متقاضی

مدارک عمومی:

این مدارک برای هردو نوع اقامت تمکن مالی و کارآفرینی یکسان میباشد.

  • اصل پاسپورت تمام اعضای خانواده با اعتبار حداقل 2 سال از زمان درخواست
  • کپی و اسکن صفحه اول و تمام صفحات مهردار و ویزاهای قبل (در پاسپورت فعلی و قبلی)
  • ترجمه شناسنامه تمام اعضای خانواده به ایتالیایی
  • ترجمه عقد نامه به ایتالیایی
  • ترجمه انگلیسی تمام مدارک تحصیلی و کارنامه فرزندان از اول ابتدایی تا سال آخر (در صورتی که قصد تحصیل در مدارس و یا دانشگاه های انگلیسی زبان در ایتالیا را دارید. در غیر اینصورت ترجمه مدارک و کارنامه ها به ایتالیایی ترجمه شود)
  • مدارک واکسیناسیون فرزندان زیر 18 سال
  • تهیه رزومه کامل از متقاضی، همسر و فرزندان بالای 17 سال

     12 قطعه عکس4 *3 رنگی، زمینه سفید و تمام رخ از هر عضو خانواده (این عکس ها عمدتا برای پروسه های مختلف اداری مورد نیاز میباشد. ترجیحا رسمی و بدون حجاب برای خانم ها، برای آقایون داشتن یا نداشتن کروات تفاوتی ایجاد نمیکند.)

  • تهیه یک وکالت نامه برای وکیل رسمی شرکت کارینــــا پرواز جهت پیگیری پرونده متقاضی در ایتالیا

مدارک اختصاصی برای اقامت تمکن مالی:

  • پرینت 6 ماهه تمام حساب های شخصی و شرکتی به انگلیسی و نامه تمکن مالی بانک
  • ترجمه ایتالیایی تمام مدارک مبنی بر درآمد ثابت ماهیانه و یا درآمد سالانه مثل حساب سپرده، سود سهام، اجاره نامه و تمام مدارک ملکی مربوط به اجاره نامه مثل سند مالکیت، درآمد کسب و کار نظیر شرکت، مغازه و موارد مشابه.
  • مدارک شغلی همچون جواز، روزنامه رسمی
  • مدارک مربوط به پرداخت مالیات 3 سال قبل
  • مدارک و درآمد منشاء گرفته از شغل شما میبایست توسط یک مرجع رسمی مثل شرکت های حسابرسی رسمی تایید گردد.

مدارک اختصاصی برای اقامت کارآفرینی و ثبت شرکت

  • تهیه بیزینس پلان بر مبنای ایده ی شما برای ایجاد کسب و کار درآمدزا در ایتالیا به پشتوانه تجربه شغلی، میزان سرمایه و توانمندی شما (میبایست روند راه اندازی و کار شرکت را تا 5 سال آینده توضیح دهید)

اقامت در کشور ایتالیا شهر رم

اقامت تمکن مالی

شرایط لازم برای متقاضی

  • داشتن درآمد ثابت در ایران، حداقل معادل 3-4 هزار یورو در ماه مطابق با مدارک و مستندات رسمی و قانونی
  • خرید یا اجاره یک واحد مسکونی در ایتالیا جهت سکونت
  • اقامت حداقل 183 روز از هرسال در ایتالیا که فقط سال اول اجباری است
  • کل هزینه سال اول (حدود 40 هزار یورو) میبایست در حساب متقاضی در ایتالیا موجود باشد.

توضیحات تکمیلی
  • متقاضی و تمامی اعضای خانواده اجازه تحصیل در مدارس و دانشگاه های ایتالیا و اروپا را دارند.
  • متقاضی اجازه کار در ایتالیا را ندارد. در سال دوم امکان تبدیل این اقامت به اقامت کارآفرینی و دیگر نمونه های اقامتی وجود دارد که بعد از این تبدیل متقاضی میتواند کسب و کار را راه اندازی نماید.
  • این نوع اقامت برای کسانی طراحی شده است که با اتکا به درآمد ثابت و مداوم در کشور محل تولد، اینک در ایتالیا میتوانند بدون اینکه کار کنند، با خرید یا اجاره منزل، زندگی کنند و درآمد خود را در ایتالیا خرج کنند. در حقیقت به کسانی که قصد زندگی در ایتالیا را ندارند این نوع اقامت توصیه نمیشود.
  • در این نوع اقامت، خرید خانه اجباری نمیباشد اما خرید هرنوع آپارتمان (حتی با متراژ کم) در تسریع و قطعیت روند دریافت اقامت موثر است و همچنین به تسریع دریافت اقامت دائم هم کمک میکند. (هیچ گونه مبلغی به عنوان حداقل و حداکثر برای خرید خانه اعلام نشده است)

مزایای اقامت تمکن مالی

  • متقاضی مجبور به کارکردن و یا راه اندازی شرکت و پرداخت هزینه های جاری شرکت نمیباشد.
  • هیچ گونه مالیاتی (tax) پرداخت نمیشود.
  • بعد از 5 سال میتوان اقامت دائم گرفت.

شهر فلورانس ایتالیا ویزا اقامت

اقامت کارآفرینی

شرایط لازم برای متقاضی

  • خرید یا اجاره یک واحد مسکونی
  • افتتاح حساب بانکی در ایتالیا
  • اقامت حداقل 183 روز در سال در ایتالیا (تنها برای سال اول)
  • داشتن مبلغ لازم برای زندگی در سال اول و راه اندازی کسب و کار موردنظر
توضیحات تکمیلی
  • اقامت شما بر این اساس صادر میگردد که شما قصد دارید بصورت مستقل، کار یا پروژه ای برای خودتان و یا شرکتی انجام دهید و از درآمد آن هزینه زندگی و مالیات را را بپردازید. بطور مثال طراحی وبسایت یک یا چند شرکت بصورت حضوری یا غیر حضوری.
  • مالیات این اقامت کم میباشد و به نوع قرارداد و میزان درآمد بستگی دارد. سال اول معاف از مالیات میباشد. میتوان در طی دوسال اول کسب و کاری را خریداری و یا شرکتی را راه اندازی کرد که در اینصورت اقامت به کارآفرینی تغییر میکند و مالیات از درآمد حاصل از شرکت پرداخت میشود.
  • اگر امکان سرمایه گذاری ندارید یا به هر دلیلی نمیخواهید ریسک هزینه شرکت خودتان را داشته باشید، میتوانید با تمدید قراردادهای پروژه ای و پرداخت مالیات حداقل تا 5 سال اقامت خود را تمدید کنید و اقامت دائم بگیرید.

مزایای اقامت کارآفرینی

  • ارائه مدارک مبنی بر درآمد ثابت در ایران الزامی نمیباشد.
  • داشتن سرمایه برای سرمایه گذاران الزامی نمیباشد.

قابل به ذکر است که در اقامت کارآفرینی ابتدا اقدامات لازم برای اقامت سرپرست خانواده صورت میگیرد و بلافاصله بعد از صدور کارت اقامت سرپرست، همسر و فرزندان میتوانند به ایتالیا سفر کنند و پرونده اقامت آنها بررسی میشود.

تمدیدکارت اقامت ایتالیا

اقامت ایتالیا مثل سایر کشورهای اروپایی از ابتدا به صورت دائم نمیباشد و معمولا بعد از 5 سال اقامت موقت، اقامت دائم صادر میگردد. به طوری که اولین و دومین کارت یکساله، کارت سوم و چهارم دو ساله، و بعد از 5 سال از تاریخ صدور اولین کارت میتوان برای کارت دائم اقدام کرد.

شرایط تمدید کارت اقامت ایتالیا

  • هر دلیلی که به واسطه آن اولین کارت صادر شده باشد میبایست برای کارت های بعدی هم کماکان موجود باشد. مثل درآمد سالیانه ثابت برای تمکن مالی، درآمد سالانه شغلی در ایتالیا برای اقامت کارآفرینی (6000 یورو به ازای هر نفر)
  • حضور حداقل 183 روز در ایتالیا که با بررسی مهرهای ورود و خروج در پاسپورت تایید میشود.

شرایط دریافت کارت اقامت دائم ایتالیا

  • 5 سال کامل از تاریخ اولین کارت اقامت گذشته باشد.
  • ارائه مدارک درآمد حد نصاب برای 3 سال متوالی آخر
  • ارائه مدرک محل سکونت
  • قبولی نمره تست زبان ایتالیایی (این امتحان در حد مکالمات معمولی روزمره میباشد و با گذراندن 2-3 ترم، قبولی در آن امکان پذیر است.

پاسپورت ایتالیا

جالب است بدانید که این پاسپورت سومین پاسپورت معتبر جهان برای سفر بدون ویزا به 180 کشور جهان میباشد.

پس از 10 سال از تاریخ اولین کارت اقامت، میتوان با ارائه مدارک سکونت و درآمد، برای پاسپورت ایتالیا اقدام کرد. با داشتن این پاسپورت، شهروند و از اتباع ایتالیا و اتحادیه اروپا خواهید شد.

از این صفحه دیدن کنید: جاذبه های ایتالیا

مزیت های زندگی و اقامت در ایتالیا

شهر ونیز ایتالیا

  • زندگی با کیفیت در کشوری پیشرفته، مدرن، با فرهنگ غنی و آب و هوای سالم، غذاهای متنوع در کنار مردمانی خونگرم و مهربان
  • برخورداری از مزایایی چون بیمه و خدمات پزشکی و درمانی رایگان و مطلوب
  • برخورداری از تحصیلات رایگان در بهترین مدارس و دانشگاه های معتبر ایتالیا و اروپا
  • امکان مسافرت به تمامی نقاط اروپا
  • امکان داشتن شغل در سراسر اروپا
  • داشتن حساب بانکی در بانک های معتبر جهان

خدمات کاریناپرواز به متقاضیان اقامت ایتالیا

  • دریافت ویزای اولیه ایتالیا برای سفر به این کشور و دریافت کارت اقامت
  • افتتاح حساب بانکی شخصی و شرکتی در ایتالیا به نام متقاضی جهت انتقال پول
  • دریافت مدارک و مجوزهای قانونی از دولت ایتالیا به نام متقاضی و همسر و فرزندان زیر 18 سال که برای درخواست اقامت لازم است.
  • کمک، مشاوره و پیگیری های لازم جهت خرید یا اجاره منزل مسکونی
  • کمک و مشاوره به متقاضی جهت ثبت نام فرزندان در مدارس ایتالیا
  • دریافت اولین کارت اقامت متقاضی و اعضای خانواده اش
  • کمک، مشاوره و پیگیری لازمه برای تمدید و دریافت دومین کارت اقامت متقاضی و اعضای خانواده اش
  • کمک و مشاوره به متقاضی جهت خرید یا راه اندازی کسب و کار
  • کمک و مشاوره به متقاضی جهت انجام کارهای مالیاتی و حسابداری و حسابرسی متقاضی
  • کمک و مشاوره به متقاضی جهت کسب آدرس اداری و پستی با کمترین هزینه

اقامت فرزندان بالای 18 سال در ایتالیا

در ایتالیا مثل سایر کشورهای اروپایی، اقامت برای اعضای خانواده، فقط به همسر و فرزندان زیر 18 سال تعلق میگیرد. برای فرزندان بالای 18 سال، درخواست اقامت باید بصورت مستقل بعنوان یک درخواست و پرونده جداگانه داده شود. ملاک سن 18 از زمان قرارداد نیست بلکه از زمانیکه در ایتالیا پرونده تکمیل میشود و تاریخ انگشت نگاری تعیین میشود، میباشد. بنابراین در زمان قرارداد، فرزند شما باید زیر 17.5 سال باشد.

خرید ملک در ایتالیا

امروزه در شهرهای بزرگ و مهم ایتالیا مخصوصا میلان، به دلیل رشد تجاری و صنعتی، همچنین مهاجرت از شهرهای جنوبی ایتالیا به سمت شمال، و مهاجرت خارجیان به این کشور تقاضای مسکن و به تبع آن قیمت مسکن همواره رو به افزایش میباشد و اکثر پروژه های مسکونی در مراحل اولیه و قبل از اتمام ساخت، پیش فروش میشوند. بنابراین خرید آپارتمان علاوه بر اینکه به اقامت شما کمک میکند، سود دوطرفه نیز برای شما ایجاد میکند. ( با افزایش قیمت یورو و افزایش ارزش ملک)

هزینه خدمات کارینا پرواز بابت اخذ اقامت ایتالیا

اقامت در ایتالیا کاریناپرواز

هزینه اخذ اقامت تمکن مالی

  • یک نفر متقاضی تنها و یا یک زن و شوهر 32000 یورو
  • بابت هر فرزند زیر 17 سال 4000 یورو
  • بابت هر فرزند بالای 17 سال 12000 یورو

هزینه اخذ اقامت کارآفرینی

  • یک نفر متقاضی تنها و یا یک زن و شوهر 39000 یورو
  • بابت هر فرزند زیر 17 سال 4000 یورو
  • بابت هر فرزند بالای 17 سال 16000 یورو

نحوه ی پرداخت هزینه قرارداد به کاریناپرواز

  • پرداخت 35 درصد کل هزینه در هنگام قرارداد با نماینده کارینا پرواز در تهران
  • پرداخت 35 درصد دوم قرارداد زمانیکه مجوزها و مدارک اقامت متقاضی به همراه ویزای سفر به ایتالیا آماده شد. (این مبلغ قبل از سفر به ایتالیا در تهران پرداخت میگردد)

     30 درصد باقیمانده در ایتالیا زمان تحویل پرونده کامل متقاضی به اداره مربوطه و دریافت ریچووتا با تعیین زمان انگشت نگاری

سایر هزینه های خارج از قرارداد که به عهده مشتری میباشد

  • کلیه هزینه های مربوط به ترجمه مدارک و تایید آن توسط وزارت امور خارجه ایران و کنسولگری ایتالیا در تهران
  • هزینه صدور ویزا توسط سفارت ایتالیا و بیمه مسافرتی
  • هزینه سفر و یا سفرهای متقاضی و خانواده اش به ایتالیا و هزینه های زندگی قبل و بعد دریافت کارت اقامت از قبیل: بلیط هواپیما، هتل یا منزل اجاره ای، هزینه ایاب و ذهاب به هتل، فرودگاه، ادارات مربوطه، هزینه خوراک و نوشیدنی
  • هزینه اجاره مسکن و محل کار، هزینه کمیسیون بنگاه املاک
  • هزینه پست مدارک، هزینه تحویل مدارک و وقت انگشت نگاری (مجموعا 200 یورو برای هر نفر)
  • هزینه ثبت نام مدرسه و کلاس های آموزشی برای فرزندان
  • هزینه ثبت شرکت و افتتاح حساب بانکی
  • تامین مبلغ 10 هزار یورو در بانک متقاضی برای ثبت شرکت (این مبلغ بلافاصله بعد از ثبت شرکت قابل برداشت میباشد)